Καρμπονάρα με σαλάμι τρούφας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια ταλιατέλες Barilla
2 αυγά ολόκληρα
1 κρόκος αυγού
80 ml κρέμα γάλακτος Arla
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
50 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
200 γραμμάρια σαλάμι τρούφας Μπούμπας
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σαλάμι τρούφας σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις ταλιατέλες για 5 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν ταλιατέλες, σε ένα μπολ προσθέτετε τα αυγά μαζί με τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το πεκορίνο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε την μία κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το σαλάμι τρούφας καλά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, προσθέτετε τις ταλιατέλες, με λίγο από το νερό που έβραζαν, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
Περιχύνετε το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύετε πολύ γρήγορα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Σερβίρετε την καρμπονάρα σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΣΑΛΑΜΙ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

×