Καρπουζένια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 8 άτομα

2 κιλά ψίχα καρπουζιού καλά στραγγισμένη
250 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας 
2 κουταλιές ροζ πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
200 γραμμάρια αποφλοιωμένο σουσάμι 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά, την στραγγισμένη ψίχα του καρπουζιού, την ζάχαρη, τα 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το εκχύλισμα βανίλιας και το φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό μπορείτε σιγά-σιγά να προσθέτετε το λίγο ακόμα αλεύρι, έως 100 γραμμάρια. που φουσκώνει μόνο του.
Βουτυρώνετε καλά ένα αντικολλητικού ταψί και προσθέτετε το μείγμα.
Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για περίπου 40-45 λεπτά.

×