Κατσικάκι μπούτι μαριναρισμένο στον φούρνο με baby πατάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 μπούτι κατσικίσιο
6 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια λιαστές τομάτες
3 κουταλιές μαϊντανό
3 κουταλιές δυόσμο
200 γραμμάρια soft Lurpak
3 κλωναράκια μάραθο
1 κιλό baby πατάτες
2 κουταλιές μπούκοβο γλυκό
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και χοντροκόβετε τις λιαστές τομάτες.
Τοποθετείτε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το μισό βούτυρο και το σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Σε ένα μίξερ τις λιαστές τομάτες, το σκόρδο, το υπόλοιπο βούτυρο και τον δυόσμο και τα χτυπάτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε το μπούτι καλά από όλες τις πλευρές.
Τοποθετείτε το κατσικίσιο μπούτι σε ένα αντικολλητικό ταψί, το αλείφετε με την πάστα λιαστής τομάτας, προσθέτετε τις baby πατάτες, κομμένες σε τέταρτα, μαζί με το γλυκό μπούκοβο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, λίγα κομματάκια βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 2 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΤΣΙΚΙ

ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

×