Κεφτεδάκια σε κόκκινη πικάντικη σάλτσα, με λιγκουίνι και κασέρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια λιγκουίνι
250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Για τα κεφτεδάκια:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 λεπτές φέτες ψωμί μουσκεμένο σε γλυκό κόκκινο κρασί
60 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 αυγό
Για τη σάλτσα τομάτας:
500 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
500 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουταλιές έ.π. ελαιόλαδο
100 γραμμάρια γλυκό κόκκινο κρασί
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών Panch Phoran
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κιμάς: Στραγγίζετε καλά το ψωμί από το κόκκινο γλυκό κρασί και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνετε τον κιμά, σκεπασμένο, για 20 λεπτά, στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα από όλα τα υλικά.
Σάλτσα ντομάτας: Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα το panch phoran να καβουρδιστεί για 2-3 λεπτά.
Τοποθετείτε το καβουρδισμένο μείγμα μπαχαρικών Panch Phoran σε ένα γουδί ή σε ένα μικρό μίξερ και το χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστεί πολύ καλά.
Τοποθετείτε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βάζετε τις 4 κουταλιές έ.π. ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, το κονκασέ, τον πελτέ τομάτας, τη μαύρη ζάχαρη, το μείγμα μπαχαρικών Panch Phoran , αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Κεφτεδάκια: Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο, τον πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε περίπου 1 δάχτυλο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζετε για 1-2 λεπτά τα κεφτεδάκια.
Όταν τα κεφτεδάκια έχουν πάρει χρώμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, να απορροφήσει το περιττό ελαιόλαδο, και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας να μαγειρευτούν μαζί με τη σάλτσα για 10-12 λεπτά.
Ζυμαρικά: Όση ώρα μαγειρεύονται τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα λιγκουίνι είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με την σάλτσα τομάτας και τα κεφτεδάκια.
Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τα λιγκουίνι με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζοντας με το τριμμένο κασέρι από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

LINGUINE

ΚΙΜΑΣ

ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ

×