Κέικ σοκολάτας με κομμάτια σοκολάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 2 κέικ

5 μεσαία αυγά
310 γραμμάρια βούτυρο
440 γραμμάρια ζάχαρη
310 γραμμάρια γάλα πλήρες
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Αλλατίνη
160 γραμμάρια κακάο
250 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας πρώτα να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε στο μίξερ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το κακάο και το γάλα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μεγάλα κομμάτια, την προσθέτουμε στην ζύμη του κέικ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης για να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, στον αέρα, για 55-60 λεπτά.
Όταν το σοκολατένιο κέικ είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΛΑΣΙΚΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×