Κέικ βανίλιας με chocolate pudding

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεσαία αυγά
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
175 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια γάλα
10 γραμμάρια baking powder
1 βανίλια
200 γραμμάρια chocolate flavor pudding Arla

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Καλό είναι το βούτυρο να το έχουμε βγάλει από πριν έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε στο αλεύρι τις βανίλιες μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε και το γάλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι και αναμειγνύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα 25 εκ. για κέικ, προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα του κέικ, πάνω του προσθέτουμε 100 γραμμάρια chocolate flavor pudding, από πάνω το άλλο 1/3 από το μείγμα κέικ, την υπόλοιπη chocolate flavor pudding και τέλος το τελευταίο 1/3 του μείγματος κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 50-55 λεπτά και ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ στην μέση να δούμε αν βγαίνει καθαρό.

×