Κεμπάπ με μαριναρισμένη τομάτα και γιαούρτι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

Για τα κεμπάπ:
700 γραμμάρια αρνίσιος κιμάς Μπούμπας
200 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος Μπούμπας
100 γραμμάρια λίπος από χοιρινό
1 κουταλάκι μπαχάρι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1½ κουταλάκι κύμινο
2½ κουταλάκια σουμάκ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά
Για το σερβίρισμα:
3 ώριμες τομάτες
1 μικρό κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 συσκευασία πίτες σίτου Αλεξάκης
200 γραμμάρια γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκό ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, τον αρνίσιο κιμά, τον μοσχαρίσιο κιμά, το χοιρινό λίπος, τα αυγά, το μπαχάρι, την γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το κύμινο, το σουμάκ, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι καλά μέχρι να ξεκινήσει ο κιμάς να δημιουργεί μικρές ίνες και τον τοποθετείτε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και να δέσει.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τις τομάτες μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι, τα 50 ml ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθετε σε μικρά κεμπάπ.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τα κεμπάπ να ψηθούν για 7-8 λεπτά, συνολικά από όλες τις πλευρές.
Όταν τα κεμπάπ είναι σχεδόν έτοιμα τοποθετείτε και τις πίτες για 1-2 λεπτά να ψηθούν ελαφρώς.
Αποσύρετε τα κεμπάπ και τις πίτες από το BBQ και σερβίρετε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ και δίπλα τους την ψιλοκομμένη τομάτα μαζί με το γιαούρτι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

×