Κινέζικες τηγανίτες με μήλο και μπανάνα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    3-5'

Υλικά

Για 4 άτομα

175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια corn flour
1 κουταλάκι baking powder
300 ml σόδα αναψυκτικό
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
2 μπανάνες
1 μήλο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
4 κουταλιές μέλι δάσους κωνοφόρων Μελίτιμον
3 κουταλιές λευκό σουσάμι καβουρδισμένο
1 κουταλιά μαυροσούσαμο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το corn flour και το baking powder κοσκινισμένα μαζί με τη σόδα και με ένα σύρμα τα ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με 3-4 δάχτυλα ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτοντας και το σησαμέλαιο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε το μήλο, το κόβετε στα 8 και τις μπανάνες σε 6-7 διαγώνια κομμάτια.
Βυθίζετε τα φρούτα μέσα στο χυλό και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά έλαια.
Σερβίρετε τα κινέζικα fritters σε μία μεγάλη πιατέλα περιχύνοντας από πάνω με το μέλι δάσους κωνοφόρων και πασπαλίζοντας με το λευκό και το μαύρο σουσάμι.

×