Κιουνεφέ με φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    15-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια κανταΐφι
300 γραμμάρια ανθότυρο
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
3 κουταλάκια κανέλα
1½ κουταλάκι γαρίφαλο
350 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
Για το σιρόπι:
350 γραμμάρια νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι, τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα του λεμονιού, σε δυνατή φωτιά, βράζετε το σιρόπι για 3-4 λεπτά και το αφήνετε μετά στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το ανθότυρο και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζετε και αφρατεύετε το καταίφι και στρώνετε το μισό στα 4 πυρίμαχα σκεύη.
Βουτυρώνετε καλά το κανταΐφι, πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο, μοιράζετε ισομερώς το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα, σκεπάζεται καλά με το υπόλοιπο κανταΐφι, βουτυρώνετε καλά και πασπαλίζετε πάλι με λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Όταν ο κιουνεφέ είναι έτοιμος και βγει ζεστός από τον φούρνο τον περιχύνετε με το σιρόπι, σχεδόν μία κουτάλα της σούπας στο κάθε πυρίμαχο.
Πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

×