Κολοκυθοκεφτέδες με τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 4 άτομα

800 γραμμάρια κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο Arla
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking powder
2 αυγά
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για το dip:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λάιμ
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με αλάτι.
Αφήνετε το τριμμένο κολοκύθι για 10-12 λεπτά και στην συνέχεια το στύβετε με τα χέρια σας μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του.
Τοποθετείτε το στραγγισμένο κολοκύθι σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκληρό τυρί, το φρέσκο τυρί κρέμα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, το αλεύρι, το baking powder, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα 1-2 δάχτυλα ηλιέλαιο.
Αλευρώνετε και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3-5 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά.
Σε ένα μπολάκι τοποθετείτε το υπόλοιπο φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα με μία κουταλιά από το dip φρέσκο τυρί κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΚΛΑΣΙΚΟ

×