Κολοκυθοκεφτέδες με τυριά και βούτυρο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    3-5'

Υλικά

Για 4 άτομα

700 γραμμάρια κολοκυθάκια
6 φέτες havarti Arla ψιλοκομμένες
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με αλάτι.
Αφήνετε το τριμμένο κολοκύθι για 10-12 λεπτά και στην συνέχεια το στύβετε με τα χέρια σας μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του.
Τοποθετείτε το στραγγισμένο κολοκύθι σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά, το havarti, 50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τα 50 γραμμάρια βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3-5 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά.
Όταν οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα με μία κουταλιά από το υπόλοιπο φρέσκο τυρί κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΤΗΓΑΝΙ

×