Κοντοσούβλι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-2½ ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

3 κιλά χοιρινός λαιμός κομμένος σε μεγάλα κομμάτια Μπούμπας
Για την μαρινάδα:
3 λίτρα νερό
210 γραμμάρια αλάτι
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλάκια σκόρδο σκόνη
3 κρεμμύδια
2 κουταλάκια μπούκοβο
3 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
6-7 κόκκους μπαχάρι
20 γραμμάρια θυμάρι Aroma ψιλοκομμένο
20 γραμμάρια δενδρολίβανο Aroma ψιλοκομμένη
Για την σούβλα:
2 τομάτες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
2 κρεμμύδια
1 συσκευασία πίτες καλαμποκιού Αλεξάκης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι στο μάτι του BBQ και προσθέτετε το ½ λίτρο νερό μαζί με το αλάτι και το μέλι και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Τοποθετείτε το νερό από το κατσαρολάκι σε ένα μπολ μαζί με το υπόλοιπο νερό και προσθέτετε το σκόρδο σκόνη, το μπούκοβο, το μπαχάρι και την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και ψιλοκόβετε το θυμάρι και την ρίγανη και τα προσθέτετε και αυτά στο μπολ μαζί με το χοιρινό λαιμό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λαχανικά για την σούβλα, τις τομάτες και τα κρεμμύδια στην μέση και τις πιπεριές σε φιλέτα.
Περνάτε τα κομμάτια του χοιρινού λαιμού στην σούβλα εναλλάξ με τα λαχανικά και τοποθετείτε την σούβλα στο BBQ σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοντοσούβλι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλες 1-1½ ώρα μέχρι να ψηθεί το κοντοσούβλι.
Όταν το κοντοσούβλι είναι έτοιμο, τοποθετείτε και τις πίτες στο BBQ να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε το κοντοσούβλι μαζί με το πίτες σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΟΥΒΛΑ

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ

×