Κοπανάκια κοτόπουλο με πέστο μυρωδικών και χούμους

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 4 άτομα

12 κοπανάκια κοτόπουλο
1 συσκευασία hummus italiano Ribella
Για το πέστο μυρωδικών:
¼ ματσάκι μυρώνι
¼ ματσάκι βασιλικό
½ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι καυκαλήθρες
2 σκελίδες σκόρδο
120 ml ελαιόλαδο
25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
80 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το πέστο, το μυρώνι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάτε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο πέστο και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι κάνετε βαθιές κάθετες τομές στα κοπανάκια, τα τοποθετείτε στο μπολ με το πέστο μυρωδικών και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε τα κοπανάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-55 λεπτά, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 20 λεπτά.
Όταν τα κοπανάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού μαζί με το hummus italiano.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

HUMMUS

ΠΕΣΤΟ

×