Κοτόπουλο με κάρυ, λαχανικά και ρύζι basmati

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
80 γραμμάρια αρακά βρασμένο
100 ml ζωμό κοτόπουλο
2 φέτες ανανά
40 γραμμάρια φιστίκια κάσιους χοντροκομμένα
2 κουταλιές κάρυ Μάντρας
1 κουταλάκι κουρκουμά
250 ml κρέμα καρύδας Oriental Express
Για το basmati:
300 γραμμάρια basmati
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια, τις φέτες ανανά σε μικρές μπουκιές, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το basmati για 7-8 λεπτά.
Όταν το basmati είναι έτοιμο το σουρώνετε, το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο, ανακατεύοντας καλά να λιώσει και να αναμιχτεί με το basmati.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και με τα λιπαρά που έχει ήδη το τηγάνι σοτάρετε την πράσινη πιπεριά μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι, πασπαλίζετε με το κάρυ Μάντρας και τον κουρκουμά, συνεχίζετε το σοτάρισμα για λιγότερο από 1 λεπτό, σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο και προσθέτετε την κρέμα καρύδας.
Αφήνετε την κρέμα καρύδας να βράσει για 10 λεπτά, και στο τέλος προσθέτετε τον ανανά, τον αρακά, τα χοντροκομμένα κάσιους, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά μπολ το basmati με το κοτόπουλο από πάνω.

×