Κοτόπουλο με μπαχαρικά και πατάτες με λαδολέμονο ανοιξιάτικων μυρωδικών

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    ΏΡΑ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1 κουταλιά σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές μέλι
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
Για τις πατάτες:
1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
3 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά να την μαρινάδα του κοτόπουλου, το σκόρδο σκόνη, την γλυκιά πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο στην κοτοπουλιέρα στο κέντρο ενός στρογγυλού, αντικολλητικό ταψιού και με ένα πινέλο, περνάτε όλο το κοτόπουλο με την μαρινάδα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τις τοποθετείτε περιμετρικά του κοτόπουλου, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1½ ώρα, περνώντας ανά 15 λεπτά το κοτόπουλο με την μαρινάδα.
Όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα 120 ml ελαιόλαδο με τα 40 ml χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, το μυρώνι, το σχοινόπρασο και την ρίγανη, τα προσθέτετε στο λαδολέμονο και ανακατεύετε καλά.
Όταν το κοτόπουλο με τις πατάτες είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο και το σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα, περιχύνοντας τις πατάτες με το λαδολέμονο μυρωδικών.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

×