Κοτόσουπα με μπούτι κοτόπουλο, λαχανικά και ρύζι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
100 γραμμάρια καρολίνα
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά Φλωρίνης
6 baby πατάτες
2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
Χυμό από 1 λεμόνι
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο και το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, τις baby πατάτες σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στα 4 και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και τις baby πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τον ζωμό του κοτόπουλου και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι 18-20 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

×