Κουλουράκια πορτοκαλιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια βούτυρο light Lurpak λιωμένο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύετε καλά με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα..
Προσθέτετε το αλεύρι μαζί με το baking powder, την μαγειρική σόδα και τις βανίλιες και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Πλάθετε την ζύμη σας σε κουλουράκια, βάρους περίπου 25 γραμμαρίων, τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

×