Κουραμπιέδες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι baking powder Αλλατίνη
3 κουταλιές κονιάκ
125 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
500 γραμμάρια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή και την όψη κρέμας.
Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε την βανίλια μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κονιάκ στο μίξερ, το οποίο έχουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μαζί με το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη η οποία είναι μαλακή και πλάθεται εύκολα.
Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
Πλάθουμε την ζύμη σε κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου.
Μόλις τους ξεφουρνίσουμε, τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους βουτάμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

×