Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια κοχυλάκια
20 γαρίδες καθαρισμένες
2 κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
6-7 στήμονες σαφράν
100 ml λευκό κρασί
Ξύσμα από 1 λεμόνι
80 γραμμάρια βούτυρο light Lurpak
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα κοχυλάκια μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα κοχυλάκια, τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες μαζί με το κολοκυθάκι για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σαφράν μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με το λευκό κρασί και ανακατεύετε καλά.
Όταν ο λευκό κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε τα κοχυλάκια, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, το ξύσμα λεμονιού και τοπ βούτυρο light συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το βούτυρο να λιώσει, να δημιουργήσει μία σάλτσα και να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

