Κρέμα φιστίκι σε φύλλο κρούστας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    13-15'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα φιστίκι:
500 ml γάλα
4 κρόκοι αυγού
100 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια corn flour
1 βανίλια σκόνη
250 γραμμάρια πραλίνα φιστικιού
40 γραμμάρια βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
120 γραμμάρια raspberries
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με το γάλα να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το corn flour και την σκόνη βανίλιας.
Ανακατεύετε με το σύρμα και προσθέτετε το γάλα ζεστό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια και ξαναβάζετε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα.
Σε σιγανή φωτιά μαγειρεύετε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει και όταν δέσει την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την πραλίνα φιστικιού και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε την κρέμα σε μία πιατέλα, την σκεπάζετε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και την τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Όση ώρα η κρέμα κρυώνει, απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε ένα καθαρό πάγκο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε κατά μήκος σε 2 λωρίδες και το κάθε κομμάτι σε 3 κομμάτια.
Τοποθετείτε 5 κομμένα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά και τα τοποθετείτε σε μία φόρμα για muffin σχηματίζοντας μία φωλιά.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 13-15 λεπτά.
Αποσύρετε τις φωλιές από τον φούρνο, τις ξεφορμάρετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Αποσύρετε την κρέμα από το ψυγείο μόλις κρυώσει, την βάζετε σε ένα μπολ και την χτυπάτε με ένα σύρμα να αφρατέψει.
Γεμίζετε της φωλιές με την κρέμα φιστίκι, τοποθετείτε από πάνω τα φρέσκα raspberries, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

FINGER FOOD

ΦΙΣΤΙΚΙ

×