Κρέμα μόκα με μπισκότο σοκολάτας και κακάο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 2 άτομα

150 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
50 γραμμάρια βούτυρο soft Lurpak λιωμένο
375 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
1 δόση espresso ristreto (20 ml)
Κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σπάτε με τα χέρια σας σε ένα μπολ τα μπισκότα σοκολάτας μέχρι να γίνουν τρίμα.
Τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο soft και βάζετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο soft στα μπισκότα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Μοιράζετε το μείγμα του μπισκότου σε ποτηράκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να κάνετε την κρέμα.
Σε μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη προσθέτετε τον espresso και χτυπάτε άλλο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί και ο καφές στην κρέμα.
Μοιράζετε ισομερώς την κρέμα μόκα στα ποτήρια και τα τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρετε την κρέμα μόκα με το μπισκότο σοκολάτας πασπαλίζοντας με κακάο.

×