Κρέμα βανίλιας με σμέουρα και λευκή σοκολάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 ml γάλα
4 κρόκοι αυγού
125 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια αλεύρι
1 βανίλια φρέσκια
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Για το σερβίρισμα:
Σμέουρα
Λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι με την ζάχαρη.
Τοποθετείτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και
με ένα μικρό μαχαιράκι κόβετε την βανίλια στην μέση κατά μήκος, βγάζετε με το πίσω μέρος του μαχαιριού τους σπόρους βανίλιας και τα τοποθετείτε μαζί με το γάλα.
Προσθέτετε στο μείγμα με τους κρόκους και την ζάχαρη σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχετε κοσκινίσει και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε το ζεστό γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα και ξαναβάζετε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε την κρέμα σε μία πιατέλα, την σκεπάζετε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και την τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Αποσύρετε την κρέμα από το ψυγείο μόλις κρυώσει, βγάζετε την φρέσκια βανίλια, την τοποθετείτε την κρέμα σε ένα μπολ και την χτυπάτε με ένα σύρμα να αφρατέψει.
Τοποθετείτε την κρέμα βανίλιας σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, την σερβίρετε σε ποτήρια, τοποθετείτε την λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη μαζί με τα σμέουρα και σερβίρετε.

×