Κρεμμυδόσουπα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 4 άτομα

800 γραμμάρια κρεμμύδια
160 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
20 γραμμάρια αλεύρι
2 λίτρα ζωμό μοσχαρίσιο
Για το σερβίρισμα:
8 φέτες μπαγκέτα
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε κι άλλο την φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν ένα σχετικά σκούρο, ομοιόμορφο χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να εξαφανιστεί τελείως, προσθέτετε των μοσχαρίσιο ζωμό και αφήνετε την κρεμμυδόσουπα να σιγοβράσει για άλλα 18-20 λεπτά.
Όση ώρα βράζει η σούπα τοποθετείτε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί και μοιράζετε ισομερώς πρώτα το φρέσκο τυρί κρέμα και από πάνω το pasta & gratinar.
Τοποθετείτε τις φέτες μπαγκέτας σε προθερμασμένο φούρνο στο grill μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Σερβίρετε την κρεμμυδόσουπα σε βαθιά, ατομικά μπολ με τις μπαγκέτες με τα τυριά από πάνω

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΤΥΡΙΑ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

×