Υλικά
Για 4 άτομα
Για τις κρέπες:
480 ml γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι
3 αβγά
2 πρέζες αλάτι
Λίγο βούτυρο Lurpak για τις κρέπες
Για την γέμιση:
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα light Arla
1 μήλο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα το αλεύρι, τα αβγά και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας έντονα και συνεχώς.
Όταν δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες σε μέτρια φωτιά και το αλείφετε με λίγο βούτυρο.
Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα της κρέπας και κάνετε κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι για να απλωθεί σε όλο τον πάτο του τηγανιού.
Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά και όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα.
Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο βούτυρο έτσι ώστε να μην σας κολλήσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε την μία μεριά την κρέπας με το λιωμένο βούτυρο, την πανάρετε με το μείγμα της καστανής ζάχαρης, απλώνετε το φρέσκο τυρί κρέμα light, πάνω του το μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες, και διπλώνετε σε ρολάκι.

