Κριθαρότο με απάκι και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    21-23'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια κριθαρότο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια απάκι κομμένο σε μικρές φέτες
200 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το απάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει τα λιπαρά του και όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το κριθαράκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά τον ζωμό κοτόπουλο μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να μαγειρευτεί.
Όταν το κριθαρότο έχει βράσει προσθέτετε τον απάκι, την φέτα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το φρέσκο τυρί κρέμα και να χυλώσει το κριθαρότο.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και λίγο φρέσκο θυμάρι.

×