Κριθαρότο με λουκάνικα και μανιτάρια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    22-24'

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια κριθαράκι
4 λουκάνικα μοσχαρίσια Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο Melitimon
500 γραμμάρια ποικιλία μανιταριών
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
200 ml λευκό κρασί
1200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
100 γραμμάρια τριμμένο ρεγκάτο Arla
2 κουταλιές σχοινόπρασο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα σε διαγώνιες φέτες πάχους 1 εκ. και τα μανιτάρια σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις φέτες μοσχαρίσιο λουκάνικο για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε την 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα μανιτάρια στο μπολ με τα λουκάνικα και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Συνεχίζετε προσθέτοντας το κριθαράκι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο σιγά-σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο προσθέτετε μέσα το μέλι και τα μανιτάρια μαζί με τα λουκάνικα.
Πριν σερβίρετε προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

Video

×