Κριθαρότο με σαφράν και αλλαντικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    21-23'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια κριθαράκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80 γραμμάρια coppa
80 γραμμάρια σαλάμι Μιλάνου
80 γραμμάρια μπρεζαόλα
200 ml λευκό κρασί
1 πρέζα σαφράν σε στήμονες Krokos Kozanis
750 ml ζωμό κοτόπουλου
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αλλαντικά, την coppa και την μπρεζαόλα σε λεπτά μπαστουνάκια, το σαλάμι Μιλάνου σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το κριθαράκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον κρόκο Κοζάνης και κουταλιά-κουταλιά τον ζωμό κοτόπουλο μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να μαγειρευτεί.
Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο προσθέτετε τα αλλαντικά μαζί με το τριμμένο κασέρι, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει το κριθαρότο.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και λίγο φρέσκο μαϊντανό.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΛΛΑΝΤΙΚΟ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

×