Λάτκες πατάτες με σύγκλινο και φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

400 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
120 γραμμάρια σύγκλινο κομμένο σε κυβάκια
120 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
150 γραμμάρια τοματίνια
2 κουταλιές σχοινόπρασο
30 γραμμάρια baby ρόκα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Στρώνετε το μισό μείγμα με τις τριμμένες πατάτες σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και τις ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, γυρνώντας τες 2-3 φορές.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με το υπόλοιπο μείγμα πατάτας.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο soft.
Σοτάρετε τα κυβάκια σύγκλινο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ατομικά πιάτα και μοιράζετε ισομερώς, από πάνω τους, τα υπόλοιπα υλικά, το σοταρισμένο σύγκλινο, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα τοματίνια, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και τέλος την baby ρόκα.

×