Λαβράκι στην λαδόκολλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 1 άτομ0

1 λαβράκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
100 γραμμάρια baby σπανάκι
1 τομάτα
1 κρεμμύδι
1 φοινόκιο
1 καρότο
Για τη σάλτσα:
1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σπόρους
1 κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
2 σκελίδες σκόρδο
180 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
60 ml χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι μπούκοβο γλυκό
40 γραμμάρια φρέσκο κόλιανδρο
40 γραμμάρια φρέσκο μαϊντανό
20 γραμμάρια φρέσκο δυόσμο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σάλτσα, το ελαιόλαδο, τους σπόρους κόλιανδρο και κύμινο, το σκόρδο, το μπούκοβο, την καπνιστή πάπρικα και τα φρέσκα μυρωδικά, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και το δυόσμο μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν και να πάρουν την υφή πέστο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την τομάτα, το κρεμμύδι και το φινόκιο στην μέση και μετά σε φέτες και τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το φοινόκιο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το τριμμένο καρότο συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και το καρότο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ και προσθέτετε τα λαχανικά απλώνοντας τα σε όλη την επιφάνεια του χαρτιού.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το baby σπανάκι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνετε τα λαχανικά με λίγη από την σάλτσα, τοποθετείτε από πάνω το σοταρισμένο σπανάκι, από πάνω τις φέτες τομάτας και τέλος το λαβράκι με την υπόλοιπη σάλτσα μέσα και πάνω στο λαβράκι.
Κλείνετε το αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20-25 λεπτά.
Όταν το λαβράκι είναι έτοιμο, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε στο κέντρο του τραπεζιού.

×