Λεμονάτος αρακάς με σπανάκι και άνηθο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

550 γραμμάρια αρακά
400 γραμμάρια σπανάκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml λευκό κρασί
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί, προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να ξεπαγώσει το σπανάκι.
Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο προσθέτετε τον αρακά μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε τον άνηθο, την μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΛΑΔΕΡΟ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

×