Λήμνος, η «ξεσηκωτική»

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσες χίλιες λέξεις! Στην περίπτωση του Taste Lemnos – The Book, το βιβλίο που εμπνευστήκαμε και επιμεληθήκαμε παρέα με τον καλό φίλο Αλέξανδρο πριν δύο καλοκαίρια, ίσως να ισχύει και κάτι παραπάνω. Η εμπειρία του βιωματικού τουρισμού, η ξεχωριστή φιλοξενία και η μοναδική γαστρονομία με τον πλούσιο πολιτισμό της Λήμνου προσκαλεί και προκαλεί παράλληλα την αίσθηση για το πιο σημαντικό υλικό που διαμορφώνει μια συνταγή… Την αγάπη…
 

 

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσες χίλιες λέξεις! Στην περίπτωση του Taste Lemnos – The Book, το βιβλίο που εμπνευστήκαμε και επιμεληθήκαμε παρέα με τον καλό φίλο Αλέξανδρο πριν δύο καλοκαίρια, ίσως να ισχύει και κάτι παραπάνω. Η εμπειρία του βιωματικού τουρισμού, η ξεχωριστή φιλοξενία και η μοναδική γαστρονομία με τον πλούσιο πολιτισμό της Λήμνου προσκαλεί και προκαλεί παράλληλα την αίσθηση για το πιο σημαντικό υλικό που διαμορφώνει μια συνταγή… Την αγάπη! 
 LHMNOS INNER 10
Εικόνες βγαλμένες από συναισθήματα και ιστορίες γεμάτες νησιώτικο ενδιαφέρον δημιουργούν το παζλ στο πιο… Λημνιώτικο βιβλίο! Κάτι το οποίο βλέπεις με ζωντάνεια και ακούραστη συνέχεια στη Μύρινα αλλά και σε όλα τα πανέμορφα χωριά. Σκέψεις βγαλμένες από ένα τοπίο που θυμίζει Καλοκαίρι, καθώς 8 ξεχωριστά, λεπτοκομμένα και ζεστά γλυκά μπαστουνάκια με κανέλα και σοκολάτα από τη φρέσκια ζύμη Pillsbury κάνουν την εμφάνιση τους σε λίγα μόλις λεπτά. Η πολύ εύκολη και άμεση προετοιμασία που μπορείτε να απολαύσετε στο video, δίνει μια πρόσθετη εξαιρετική χρειά στο ροδοκόκκινο προφίλ τους. Τοποθετούμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά στους 180ο και το αποτέλεσμα ταξιδεύει και… μαγεύει!
                                LIMNOS INNER 11                           
«Η αείμνηστη γιαγιά Φωφώ ήταν εξαιρετική μαγείρισσα. Είχε στα χέρια της αγνές πρώτες ύλες και έφτιαχνε εξαιρετικά πιάτα. Η καθημερινή σκληρή δουλειά, της άφηνε συγκεκριμένο χρόνο για το νοικοκυριό της. Ως μαστόρισσα της κουζίνας όμως σκαρφίστηκε μια ομελέτα από υλικά που πάντα υπήρχαν στο σπίτι…». Στη σελίδα 30, από το Taste Lemnos – The Book είναι μία από τις πολλές ιστορίες που αναπτύσσονται με αρκετή νόστιμη δόση θεατρικότητας και περιγραφικής ροής! 
 
Μέσα στο τρέξιμο και στην οργάνωση για να δημιουργηθεί αυτό το βιβλίο, έπρεπε να δώσουμε στον εαυτό μας κάποιο χρόνο για να χαλαρώσει. Χρόνος γεμάτος αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, με βόλτες, χαλάρωση και καλή παρέα! Κλείσαμε τα μάτια, ακούσαμε τον αέρα και το κύμα της θάλασσας και πήραμε δύναμη για τη συνέχεια.
 
Από τα πιο ωραία πράγματα που μπορούν να συμβούν στον καθένα είναι να ανακαλύπτει έναν τόπο που έχει κάτι να… πει! Στη Λήμνο γνώρισα ανθρώπους που εκτός των άλλων αγαπούν τη ζωή και το καλό φαγητό. Εικόνες με τον αγαπημένο προορισμό που ξαναγύρισε στο μυαλό και την ορεξάτη φρέσκια ζύμη για κρουασάν Pillsbury να μας θυμίζει ποιο είναι το αγαπημένο ξεσηκωτικό υλικό που δεν μπορεί να λείπει από τις συνταγές της καρδιάς μας! Με μία λέξη: Φαντασία!  
LHMNOS INNER 5
LHMNOS INNER 2 
 LHMNOS INNER 3 
LHMNOS INNER 6
 

×