Linguine με απάκι, κολοκύθα και μασκαρπόνε

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια linguine Barilla
250 γραμμάρια απάκι
300 γραμμάρια κολοκύθα
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
120 γραμμάρια λευκό κρασί
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το απάκι σε μικρές φέτες, την κολοκύθα σε μικρές τετράγωνες φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine μέχρι να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το απάκι μαζί με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε στο τηγάνι την κολοκύθα, συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα η κολοκύθα.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε εξατμιστεί, προσθέτετε με μία κουτάλα στο τηγάνι λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά μαζι με το μισό μασκαρπόνε και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μασκαρπόνε.
Προσθέτετε τα linguine και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με διάσπαρτες κουταλιές μασκαρπόνε από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

LINGUINE

ΑΠΑΚΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

×