Linguine με κοτόπουλο και pesto

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια linguine integrale Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
½ πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γραμμάρια τοματίνια
1 συσκευασία pesto alla Genovese Barilla
100 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση και μετά σε φέτες, τα τοματίνια την μέση κατά μήκος και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής, μετά τα λαχανικά, κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguini integrale μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα linguine, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για άλλα 2-3 λεπτά, προσθέτετε
τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το pesto alla Genovese μαζί με λίγο νερό από τα μακαρόνια και το αφήνετε να βράσει για 8-10 λεπτά.
Προσθέτετε τα linguine μαζί με τα τοματίνια και το λίγο πεκορίνο συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα με το τριμμένο πεκορίνο από πάνω, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

×