Λινγκουίνι με σκόρδο, τοματίνια και σκληρό τυρί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια λινγκουίνι
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια τοματίνια
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα τοματίνια σε τέταρτα.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα λινγκουίνι μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα λινγκουίνι, τοποθετείτε μία σοτέζα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε κατευθείαν το βούτυρο με το σκόρδο, το αφήνετε να λιώσει, να σοταριστεί το σκόρδο και να αρωματιστεί το βούτυρο, χωρίς να πάρει χρώμα το σκόρδο.
Προσθέτετε τα τοματίνια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε τα λινγκουίνι, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, το σκληρό τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΣΚΟΡΔΟ

ΤΥΡΙΑ

×