Λουκάνικο με λιαστή τομάτα και φέτα με πατάτες σοτέ και τηγανιτά αυγά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια κυβάκια πατάτας βρασμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λουκάνικο με λιαστή και φέτα Μουτεβελής
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πράσο ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
3 κουταλιές Worcestershire sauce
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το λουκάνικο με λιαστή και φέτα σε φέτες πάχους ½ εκ.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το λουκάνικο .
Προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με τα κυβάκια πατάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα κυβάκια πατάτας και να μαλακώσει το κρεμμύδι με το πράσο.
Προσθέτετε την σάλτσα μουστάρδας, την μουστάρδα, την Worcestershire sauce και το μέλι συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε 2 ατομικά πιάτα.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τηγανίζετε τα αυγά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες.

×