Μαγειρίτσα με συκωταριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 μικρή συκωταριά από αρνάκι γάλακτος
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 μεγάλα μαρούλια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
300 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
60 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα την συκωταριά, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστεί 3-4 δάχτυλα παραπάνω και προσθέτετε 1 κουταλιά χοντρό αλάτι.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να βράσει για 40-45 λεπτά, προσέχοντας την ώρα που φτάνει σε σημείο βρασμού να ξαφρίσετε καλά την συκωταριά με μία τρυπητή κουτάλα.
Όταν η συκωταριά είναι έτοιμη την αποσύρετε από την κατσαρόλα, την τοποθετείτε σε ένα μπολ, την αφήνετε να κρυώσει και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι την ψιλοκόβετε.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ κρατάτε 300 ml από τον ζωμό στον οποίο έβραζε η συκωταριά.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει και η συκωταριά ωραίο έντονο χρώμα.
Προσθέτετε το ρύζι καρολίνα, τον ζωμό από την συκωταριά, τον ζωμό κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο μαρούλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε την μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί η καρολίνα και αποσύρετε από την φωτιά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΝΙ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΥΚΩΤΙ

ΦΡΙΚΑΣΕ

×