«Μαμαδίστικη» Αδυναμία

MAMADISTIKI ADYNAMIA INNER
Μαμά να βάλω καφέ; Έλα, θα πούμε και ιστορίες από τα παλιά γύρω από το μακρόστενο τραπέζι με το πεντακάθαρο χρωματιστό τραπεζομάντηλο! Να πούμε και τη γιαγιά με τον παππού! Και ναι, ο Σμυρναίικος θα «ψήσει» με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, την μεγαλεπήβολη σταδιακή προετοιμασία της Κυριακής. Αυτή την ευλογημένη μέρα που έχει αδυναμία στην οικογένεια και όσα συμβαίνουν γύρω από αυτή!
 
Μέρα γιορτής που είναι σήμερα – αφιερωμένη αποκλειστικά σε σένα – τι καλύτερο από ένα οικογενειακό «meeting»! Τώρα, αν αυτό συνοδεύεται, ανταλλάσοντας «κουταλιές» από το αγαπημένο μας αφράτο και κρεμώδες, λευκό cheesecake με ψιλοκομμένες φράουλες εποχής, τότε το… meeting θα μείνει αξέχαστο σε όλους. Μέχρι και στον… περίεργο μπαμπά!
 
Οι κουβέντες θα άρχισουν να γίνονται πιο έντονες με περιεχόμενο καλοκαιρινών διακοπών! Παραλία, ήλιος, θάλασσα και μεσημεριανή σιέστα είναι ορισμένες εντελώς «κυριακάτικες» εικόνες από τα… προσεχώς. Το μικρό παραμυθάκι που όλοι θέλουμε να ζήσουμε τουλάχιστον μία μικρή περίοδο μέσα στο χρόνο. Από τις εικόνες που δε θέλεις και πολλά-πολλά παρά μόνο τα απλά συστατικά που σε παρασύρουν σε ταξιδιάρικες απολαυστικές στιγμές διαρκείας! Η ημερήσια διάταξη σε όλο της το μεγαλείο. 
 
Ίσως τελικά οι μεγάλες «αδυναμίες» να μην μπορούν να κοπούν εύκολα. Κάτι που ο έξυπνος Σμυρναίικος έχει φροντίσει τόσο καλά από τότε που γνωρίστηκε με αρκετούς φίλους και έκτοτε γίνανε αχώριστοι κάθε μέρα. Αυτός βάζει τις κούπες, εμείς τη σκέψη για εκδρομή και κάπως έτσι μια ακόμη ευχάριστη Κυριακή φτάνει στο τέλος χωρίς να πάρεις… χαμπάρι. Αδράνεια: Το απόλυτο συστατικό που σερβίρεται υπέροχα με άρωμα, γεύση και αρκετή δόση πολυποικιλιακού καφέ δίπλα στο δροσερό, χρωματιστό και αυθεντικά φρουτένιο cheesecake που είναι για διάφορα… μπλοκάκια, σημειώσεις και μοίρασμα σ’ αυτή την Κυριακάτικη Συνταγή!  
 
Οι συζητήσεις συνεχίζουν χωρίς να τελειώνουν με ένα κομματάκι ακόμη… Και ακόμη ένα. Αραχτό και μεγαλοπρεπές στο σπιτικό σερβίτσιο. Ναι, είναι για χόρταση, δίχως ενδοιασμούς! Το ράδιο ανοιχτό, η τηλεόραση κλειστή, τα χρώματα πιο ζωντανά από ποτέ, το σπίτι γεμάτο κόσμο και χαρές. 
 
Πως αλλιώς να δώσουμε ένα ζουμερό φιλί στη λατρεμένη μητέρα σήμερα; Χρόνια πολλά σε όλες τις αγαπημένες μαμάδες! Λόγια και στιγμές που αρκετοί σίγουρα σκέφτονται αλλά και αισθάνονται για την πιο όμορφη, στοργική και γεμάτη αγάπη γυναίκα της ζωής τους. Τελικά πόση αδυναμία να χωρέσει σε μία και μόνο Κυριακή; Τόσο ονειροπαρμένες αυτές οι Κυριακάτικες Ιστορίες! Έτσι, γιατί μερικές φορές μας αρέσει να μένουμε για πάντα παιδιά. 
 
×