Μανιταρόπιτα με μπέικον

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-60'

Υλικά

Για 6 άτομα

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
500 γραμμάρια πορτομπέλο
500 γραμμάρια ασπρομανίταρα
500 γραμμάρια brown μανιτάρια
300 γραμμάρια μπέικον
220 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες, το μπέικον και την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης για 3-4 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του το μπέικον και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά.
Αποσύρετε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια, τα πορτομπέλο, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε καλά να λιώσει και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε τα αυγά, την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε την γέμιση των μανιταριών, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 50-60 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

×