Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια και πέρλες ταπιόκα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια ασπρομανίταρα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ πράσο ψιλοκομμένο, μόνο το λευκό μέρος
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια σιιτάκε Μπαχάρ κομμένα στα 4
70 γραμμάρια μείγμα από αποξηραμένα μανιτάρια του δάσους Μπαχάρ
6 κουταλιές (80 γραμμάρια) πέρλες ταπιόκα Μπαχάρ
1200ml ζωμός λαχανικών Μπαχάρ
500 γραμμάρια νερό
4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε λεπτές λωρίδες τα ασπρομανίταρα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα ασπρομανίταρα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας καλά για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα αποξηραμένα σιιτάκε μαζί με το μείγμα μανιτάρια του δάσους, τον ζωμό λαχανικών και το νερό και μόλις η σούπα πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει.
Μετά από 20-25 λεπτά προσθέτετε τις πέρλες ταπιόκα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

×