Marble cake με γλάσο bitter σοκολάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεσαία αυγά
250γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
350 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γάλα
20 γραμμάρια baking powder
2 βανίλιες
35 γραμμάρια κακάο
Για την επικάλυψη:
400 γραμμάρια κουβερτούρα bitter
100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Καλό είναι το βούτυρο να το έχουμε βγάλει από πριν έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε στο αλεύρι τις βανίλιες μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε και το γάλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, σε 3 δόσεις και αναμειγνύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα του κέικ σε 2 μπολ και προσθέτουμε στο ένα τα 35 γραμμάρια κακάο ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί το κακάο στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμα για κέικ και προσθέτουμε εναλλάξ τα 2 μείγματα κέικ μέχρι να γεμίσουμε τις φόρμες λίγο πάνω από την μέση τους και με ένα λεπτό μαχαιράκι ανακατεύουμε ελαφρώς τα μείγματα σε κάθε φόρμα για να δημιουργήσουμε το σχέδιο του ανάμεικτου κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 45-50λεπτά και ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ στην μέση να δούμε αν βγαίνει καθαρό.
Όση ώρα ψήνονται κέικ σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε την bitter κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια, μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Όταν τα κέικ είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με την λιωμένη bitter σοκολάτα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΠΡΩΙΝΟ

×