Μάθηση: Μια Φυσική Συνεχιζόμενη Εξέλιξη

Σε λίγες εβδομάδες πλησιάζει η εξεταστική περίοδος που «στέλνει» τον κάθε μαθητή – μικρότερο ή μεγαλύτερο – στα θρανία της αξιολόγησης. Κάθε τόσο γινόμαστε όλοι μαθητευόμενοι, δίνοντας εξετάσεις για τον επόμενο στόχο που βάζουμε. Όταν φτάνει εκείνη η στιγμή της «κρίσης» έχουμε ανάγκη από περισσότερη ενέργεια. Το φίλτρο απόλαυσης για την αντίστροφη μέτρηση της προσωπικής νίκης έχει κάτι το επιπρόσθετο, βρίσκοντας το στην εμπειρία της πραγματικής γεύσης από τις τραγανές μπάρες με 100% βρώμη ολικής άλεσης και κράνμπερι Nature Valley!

 

 
Σε λίγες εβδομάδες πλησιάζει η εξεταστική περίοδος που «στέλνει» τον κάθε μαθητή – μικρότερο ή μεγαλύτερο – στα θρανία της αξιολόγησης. Κάθε τόσο γινόμαστε όλοι μαθητευόμενοι, δίνοντας εξετάσεις για τον επόμενο στόχο που βάζουμε. Όταν φτάνει εκείνη η στιγμή της «κρίσης» έχουμε ανάγκη από περισσότερη ενέργεια. Το φίλτρο απόλαυσης για την αντίστροφη μέτρηση της προσωπικής νίκης έχει κάτι το επιπρόσθετο, βρίσκοντας το στην εμπειρία της πραγματικής γεύσης από τις τραγανές μπάρες με 100% βρώμη ολικής άλεσης και κράνμπερι Nature Valley!
 
Με αυτή την Crunchy διάθεση που σε παρασύρει, θυμήθηκα στιγμές από τα σχολικά χρόνια. Τους καθηγητές και τους γονείς με τις αγωνίες τους αλλά και τους συμμαθητές. Στη συνέχεια τους συμφοιτητές και πιο μετά τους δικούς μου μαθητές περνώντας στην αντίστροφη όψη του «νομίσματος» – αυτή του να μεταφέρεις την εμπειρία και τη γνώση σα δάσκαλος. Τη χαρά της μετάδοσης την αντικρίζουμε κάθε φορά και σε ένα καινούργιο σεμινάριο – μάθημα του Cooking Studio. Το μάθημα της… ζωής δεν τελειώνει ποτέ. Απλώς ανοίγουν και κλείνουν κάποιοι κύκλοι που μας γεμίζουν ανεξάντλητες πλούσιες εμπειρίες. Όπως είναι ο δικός μου τομέας – η μαγειρική – που αγαπώ πολύ! 
 
Οι μαθητές είναι αθλητές. Και όπως όλοι οι αθλητές που είμαστε μαχητές, χρειαζόμαστε στήριξη, φροντίδα, ενέργεια και καλή διάθεση. Η χαρά της δημιουργίας αλλά και της κατάκτησης ενός στόχου είναι ένα ανεπανάληπτο συναίσθημα. Όπως η εκκίνηση, η πορεία και ο τερματισμός σε ένα μαραθώνιο. Γιατί αυτό που μετράει είναι η διαδρομή και η διάρκεια να αντέξεις σε αυτή. Η νίκη γράφεται με σύστημα, συνεχή δουλειά και επιμονή. Έτσι κι αλλιώς σε όλα τα πράγματα χρειαζόμαστε έναν σύμμαχο.
 
Ίσως το 1975 η «κοιλάδα» της φυσικής γεύσης Nature Valley κάτι να ήξερε, δίνοντας ένα συνδυαστικό καλό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα στους ανθρώπους με έντονη ζωή και ενεργητική καθημερινότητα. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και τα posts στο Instagram που είναι αληθινές εμπνεύσεις για ευτυχία! Λίγα χρόνια αργότερα θα θυμόμαστε με φωτογραφική μνήμη εκείνες τις μαθητικές στιγμές. Μάλλον λίγη κούραση παραπάνω αξίζει τον κόπο, διότι χωρίς προσπάθεια δυστυχώς δε χαρίζεται τίποτα. Η ανταμοιβή όμως είναι πολύ μεγάλη όταν έρχεται – γιατί έρχεται –  ξεχνώντας όλη την περίοδο της «προετοιμασίας». Με Crunchy μπάρες, η απόλαυση διαρκεί με αληθινά φυσικά συστατικά για… πολύ! Καλή επιτυχία σε μικρούς και μεγάλους μαθητές.  
 
 
 
 
 
 
 
 
×