Με άρωμα Ιταλίας

Πρόσφατα, μια βραδινή επίσκεψη στη γουστόζικη και ξεχωριστή trattoria Cupola, φρέσκαρε τη μνήμη μου από ένα παλιότερο ταξίδι που κάναμε με τους μαθητές του Cooking studio στη μαγευτική Σιένα. Με ένα μεθυστικό άρωμα Τοσκάνης πλημμύρισε ξαφνικά ο ιστορικός πεζόδρομος του Παγκατίου! Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να κλείσεις τα μάτια και να βρεθείς για λίγα λεπτά – ίσως και δευτερόλεπτα – κάπου αλλού…

Πρόσφατα, μια βραδινή επίσκεψη στη γουστόζικη και ξεχωριστή trattoria Cupola, φρέσκαρε τη μνήμη μου από ένα παλιότερο ταξίδι που κάναμε με τους μαθητές του Cooking studio στη μαγευτική Σιένα. Με ένα μεθυστικό άρωμα Τοσκάνης πλημμύρισε ξαφνικά ο ιστορικός πεζόδρομος του Παγκατίου! Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να κλείσεις τα μάτια και να βρεθείς για λίγα λεπτά – ίσως και δευτερόλεπτα – κάπου αλλού. Σε ένα διαφορετικό χωροχρόνο. Το δικό μου νοερό ταξίδι ξεκίνησε στο Cupola, όταν η πολύχρωμη πίτσα, «χόρευε» μπροστά μου σε μεγάλο italo-disco ρυθμό!  

Αυτό ήταν. Αποφάσισα να γίνω ο αρχηγός της… κουζίνας στο σπίτι! Το θέμα πίτσα από μόνο του έτσι κι αλλιώς προκαλεί ποικίλα ρίγη συγκινήσεων. Είναι μία κατηγορία από μόνη της. Αυτόνομη, με άρωμα και στόφα καλλιτέχνη δεν εντάσσεται πουθενά για τον απλούστατο λόγο ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα και ως ο καμβάς της κουζίνας! Αυτή τη σπιτική λιχουδιά της στιγμής τη βρήκα στη Φρέσκια Ζύμη για πίτσα Pillsbury. Εύπλαστη, λεπτή και αφράτη καθώς τα αγνά τοπικά υλικά που προμηθεύτηκα διαμόρφωσαν τις συνθήκες για εξαιρετική έμπνευση. Αυτή η, κατά τα άλλα Ελληνική πίτσα, σε λίγα λεπτά ήταν το κάτι άλλο! Το μεγαλύτερο ψέμα που είπα στον εαυτό μου ήταν ότι θα έτρωγα μόνο δύο κομμάτια. Λαχταριστή, φρέσκια και με χαρούμενο τόνο στη διάθεση της, η μοντέρνα τέχνη της πίτσας με βοήθησε να ξεφύγω μακριά για λίγες ώρες…  

Κι αν θέλετε λίγο ακόμα από τους άτυπους «κανόνες» της δικής μου πίτσας, φανταστείτε πως ο καιρός γίνεται όλο και περισσότερο πιο γλυκός και ταξιδιάρικος, με το μυαλό να κολλάει στις βόλτες. Η παρείστικη γεύση της Άνοιξης σηκώνει πίτσα Pillsbury, καθώς δεν έχεις να σκεφτείς και πολλά για το θέμα χρόνου στο φαγητό. Η ανανέωση στο σπίτι έρχεται από την ευρυματικότητα της στιγμής. Κάτι που είδα στο… Παγκράτι, σκέφτηκα την… Τοσκάνη και έπραξα στην… Αγία Παρασκευή! 

Αυτό που χρειάζεται να σκεφτείς λίγο παραπάνω είναι η επιλογή σου ανάμεσα σε τι aperitivo θα συνοδέψεις το πριν και το μετά του pizza-yolo party! Γιατί αυτόματα, όλοι θα σου αναγνωρίσουν τον χρυσοχέρη σεφ – πιτσαγιόλο που κρύβεις! Τι λείπει μετά από μια τέτοια πίτσα; Η απάντηση έρχεται εκεί που… την περιμένεις! Δηλαδή κάπου στη δεύτερη εύκολη πίτσα Pillsbury. Εκεί επιτρέπονται όλα, με κανένα «τακτ» να είναι πρόθυμο για συμφιλίωση. Και για να συνεχίσουν να σου τρέχουν τα «σάλια», δες το βιντεάκι της Φρέσκιας Λεπτής Ζύμης για πίτσα Pillsbury στο κανάλι του Ελληνικού YouTube! Μη σταματάς, είναι λάθος. Καλή απόλαυση με άρωμα Ιταλίας και… καλά ταξίδια! Η απάντηση: Στη συσκευασία. Δε θα χάσεις – θα το χάσεις! Justmade πίτσα από τον ειδικό στη ζύμη για όλη τη «συμμορία». 
 
Cupola:

Eυφορίωνος 13,
116 35, Αθήνα
Τηλ. +30 2114117444

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
×