Μελομακάρονα γεμιστά με σοκολάτα γάλακτος

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 20-24 μελομακάρονα

270 γραμμάρια ελαιόλαδο
270 γραμμάρια ηλιέλαιο
55 γραμμάρια κονιάκ
165 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
185 γραμμάρια ζάχαρη
1½ κουταλάκι σόδα μαγειρική
1½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1½ κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
3 κουταλάκια baking powder Αλλατίνη
600 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
500 γραμμάρια τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
300 γραμμάρια μέλι ανθέων για μέλωμα
Για το σιρόπι:
400 γραμμάρια νερό
400 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια μέλι
Φλούδες από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, το νερό, το μέλι ελάτου, την ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Στο καδό του μίξερ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μεγάλο ποτήρι τοποθετούμε τον χυμό πορτοκάλι, διαλύουμε μέσα την σόδα ανακατεύοντας καλά να αφρίσει, τον προσθέτουμε και αυτόν στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε με το σύρμα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, προσθέτουμε τα υγρά από το μίξερ και ανακατεύουμε με τα χεριά το μείγμα για πολύ λίγο, να μην δουλευτεί πολύ η ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά και κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια.
Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα, τοποθετούμε στο κέντρο τους εάν κομμάτι σοκολάτας γάλακτος και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε κάθε μελομακάρονο κάνουμε σχέδιο με ένα πιρούνι, στο πάνω του μέρος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160o C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν σχετικά τραγανά.
Όταν τα μελομακάρονα είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα βυθίζουμε κατευθείαν στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτά.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μέλι ανθέων και το τριμμένο καρύδι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΕΜΙΣΤΟ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

×