Μύδια αχνιστά με μουστάρδα και μυρώνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια μύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι Kalamata Papadimitriou
400 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές μυρώνι
3 κουταλιές σχοινόπρασο
1 κουταλάκι κλωστές chili
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σέλερι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σέλερι για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε την μουστάρδα, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τα μύδια, συνεχίζετε το ανακάτεμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τις κλωστές chili, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα μύδια να αχνιστούν για 5-6 λεπτά.
Όταν τα μύδια είναι έτοιμα, προσθέτετε το ψιλοκομμένο μυρώνι μαζί με το σχοινόπρασο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×