Υλικά
Για 2 άτομα
2 μήλα
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
30 ml κονιάκ
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος Arla
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μήλα στα 4, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα μήλα για 1-2 λεπτά, πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
Σβήνετε με το κονιάκ, προσθέτετε τις μαύρες σταφίδες, πασπαλίζετε με την κανέλα και μόλις εξατμιστεί το κονιάκ, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
Για την κρέμα τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολάκια τα σοταρισμένα μήλα, από πάνω 1-2 κουταλιές γλυκιά κρέμα και τέλος πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.