Υλικά
Για 4 άτομα
1200 γραμμάρια μοσχάρι ελιά
40 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
100 ml κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια ζωμό βοδινό
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
4 τομάτες ψιλοκομμένες
300 γραμμάρια χυμό τομάτας
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε την ελιά και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπουκιές.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Θωρακίζετε τις μοσχαρίσιες μπουκιές καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφαιρείτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο μαζί με τον πελτέ τομάτας και το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε τον ζωμό βοδινού, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον χυμό τομάτας, το ξυλάκι κανέλας, την δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για τουλάχιστον 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε με σπιτικό πουρέ πατάτας.








