Μοσχαρίσια λουκάνικα στον φούρνο με φέτες πατάτας και κρεμμυδιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες μοσχαρίσιο λουκάνικο Μουτεβελής
4 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 κουταλιές soft Lurpak
2 κουταλιές μέλι
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
150 ml ζωμό μοσχάρι
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το βούτυρο soft μαζί με το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Στρώνετε τις φέτες πατάτας μαζί με τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα ταψί, περιχύνετε με το μείγμα βουτύρου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Στα τελευταία 20 λεπτά προσθέτετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι τα λουκάνικα και οι πατάτες να ψηθούν.
Όταν τα λουκάνικα και οι πατάτες είναι έτοιμες τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με 1-2 κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΟΣΧΑΡΙ

ΠΑΤΑΤΕΣ

×