Μους σοκολάτας με αβοκάντο και μέλι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    30'

Υλικά

Για 4 άτομα

480 γραμμάρια αβοκάντο ώριμα (2-3 αβοκάντο)
30 γραμμάρια κακάο
170 γραμμάρια γάλα βρώμης
80 γραμμάρια μέλι
4 soft cookies Soft Kings zero Αλλατίνη
120 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα:
4 soft cookies Soft Kings zero Αλλατίνη
250 γραμμάρια φράουλες
Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα να λιώσει ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε ένα πολυμηχάνημα με κοπτικό τοποθετούμε τα αβοκάντο, κομμένα σε μικρά κομμάτια, μαζί με το κακάο, το γάλα βρώμης, το μέλι, τα soft cookies, κομμένα στα τέσσερα και την λιωμένη κουβερτούρα.
Χτυπάμε το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργήσουν μία λεία μους.
Αποσύρουμε την μους από το πολυμηχάνημα, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την σερβίρουμε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φράουλες για το σερβίρισμα σε τέταρτα κατά μήκος και ψιλοκόβουμε τα soft cookies.
Σερβίρουμε σε μεσαία ποτήρια ή σε ατομικά μπολάκια τα ψιλοκομμένα soft cookies, από πάνω την μους σοκολάτας και τέλος τις φράουλες και λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

×