Μπακαλιάρος ρολό τηγανιτός με σκορδαλιά ψωμιού και καραμελωμένα κρεμμύδια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία μπακαλιάρο ρολό φιλέτο Pescanova
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
Για την σκορδαλιά:
5 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, μόνο την ψίχα
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια καρυδόψιχα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια και σκόρδα:
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
30 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
30 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με νερό βυθίζετε τις φέτες ψωμιού να μουλιάσουν, τις στραγγίζετε καλά και τα τις τοποθετείτε σε ένα μίξερ.
Προσθέτετε όλα τα υλικά για την σκορδαλιά, τις σκελίδες σκόρδο, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, την καρυδόψιχα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε την σκορδαλιά σε ένα μπολ.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο.
Πανάρετε καλά τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου στο μείγμα αλευριού-σιμιγδαλιού και τηγανίζετε για συνολικά 5-6 λεπτά και από τις 2 μεριές.
Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος τον αποσύρετε από το τηγάνι και τον τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Σερβίρετε τα ρολά φιλέτο μπακαλιάρου σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγη σκορδαλιά και λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.

×