Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο φρικασέ με πράσινα λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία μπακαλιάρος φιλέτο ρολό Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μαρούλι
300 γραμμάρια σπανάκι
200 γραμμάρια αρακά
1 κολοκυθάκι
3 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml λευκό κρασί
600 ml ζωμό λαχανικών
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και το σπανάκι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κολοκυθάκι για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το μαρούλι μαζί με το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
Προσθέτετε τα φιλέτα ρολό μπακαλιάρου, σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά.
Όταν το φρικασέ είναι έτοιμο, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ

ΦΡΙΚΑΣΕ

×